Dzisiaj coś na słono, bo ostatnio mam wrażenie, jakbym tylko piekła a to nie jest prawda.
Przygotowanie kurczaka nie jest skomplikowane, ale na pewno wymaga trochę czasu.
Po pierwsze i najważniejsze należy znaleźć kurczaka a potem trzeba w niego wetrzeć przyprawy:
- sól
- pieprz
- papryka
- drobno posiekany czosnek
- olej
Pieczemy 2 godziny w temperaturze 180 stopni, góra i dół. Można włożyć małą miseczkę z wodą, by zapewnić więcej wilgoci, albo wrzucić kilka kostek lodu.
Do kurczaka wystarczy zwykła sałatka z różnych sałat, pomidora, papryki i mozzarelli (według smaku i uznania). Sos do sałatki to zmieszana łyżeczka musztardy, olej, zioła, pół łyżeczki miodu i sok z cytryny.
A na deser po obiedzie kawa i szarlotka na kruchym cieście z przepisu TUTAJ.
Zrobiłam na prawdę wyśmienity, soczysty i aromatyczny, polecam :)
OdpowiedzUsuńA