Ciasto, porcja na małą tortownicę ok. 20 cm.
Składniki do wymieszania i pozostawienia na 5 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, podobnie jak zaczyn drożdżowy:
- 2 szklanki maślanki
- 3-4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g margaryny
- 1 1/2 szklanki cukru
- 2 1/2 szklanki mąki
- 4 łyżki kakao
- 1 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 jajka całe
Po wystygnięciu ciasta, przekroić na 3 równe części i posmarować kremem mascarpone:
- 1/2 kg sera mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka śmietany kremówki 36 %
- zielony barwnik spożywczy
Rozpuścić gorzką czekoladę w kąpieli wodnej i oblać przestudzoną tort.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz