sobota, 6 czerwca 2015

Ciasto jogurtowe z truskawkami

 
  • 170 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 2 jaja
  • 50 g oleju
  • 220 g gęstego jogurtu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 kg truskawek
Ubić jajka z cukrem na puszystą, gładką masę. Mąkę wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, wymieszać. Na końcu dodać olej i jogurt i krótko zmiksować. 
Truskawki umyć i obrać z szypułek.
Ciasto wylać do tortownicy i ułożyć truskawki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 do 40 minut, aż powierzchnia ciasta zbrązowieje.
Ciasto bardzo puszyste i delikatne. Można użyć dowolnych owoców według smaku.
Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz