- 1/2 opakowania makaronu razowego, rurki
- 6 plasterków pancetty
- 6-8 suszonych pomidorów w oliwie
- 1 mała cukinia
- świeży tymianek cytrynowy
- sól, pieprz, oliwa z oliwek
Cukinię pokroić w małe kawałki i obsmażyć na patelni grillowej w miarę krótko aż będzie miała brązowe paski charakterystyczne dla grillowania. Włożyć do miski.
Pancettę i pomidory pokroić drobno i na obsmażyć po kolei na łyżce oliwy z oliwek (około 2 minuty każdy składnik), dodać do cukinii. Dodać same listki tymianku.
Ugotowany makaron dodać do pozostałych składników i wymieszać.
Ewentualnie posolić i popieprzyć do smaku.
Przepyszna, szybka sałatka, która smakuje na ciepło i na zimno, rewelacyjne drugie śniadanie do pracy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz