- 1 szklanka kaszy pęczaku
- 2 garści fasoli zielonej
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 2 garści jarmużu
- 4 kotlety z indyka
- 1/2 cebuli
- sól, pieprz, 1 litr bulionu lub wody
Indyka drobno pokrojonego doprawić ulubionymi przyprawami i na łyżce oleju podsmażyć.
Na tej samej patelni dodać łyżkę oleju i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dosypać kaszę i dokładnie wymieszać. Podlać wrzątkiem do zanurzenia ziaren, mieszać często. Po wygotowaniu się wody dolewać po szklance kolejną aż kasza zmięknie. Na koniec dodać przygotowane wcześniej warzywa i pokrojone w mniejsze kawałki oraz indyka. Podgrzać.
Doprawić do smaku.
Przygotowanie to około 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz