poniedziałek, 25 maja 2015

Pęczotto z zielonymi warzywami i indykiem

  • 1 szklanka kaszy pęczaku
  • 2 garści fasoli zielonej
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 2 garści jarmużu
  • 4 kotlety z indyka
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz, 1 litr bulionu lub wody
Fasolę, szparagi oraz jarmuż wrzucać po kolei do wrzątku i gotować 3 do 5 minut. Odstawić. 
Indyka drobno pokrojonego doprawić ulubionymi przyprawami i na łyżce oleju podsmażyć. 
Na tej samej patelni dodać łyżkę oleju i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dosypać kaszę i dokładnie wymieszać. Podlać wrzątkiem do zanurzenia ziaren, mieszać często. Po wygotowaniu się wody dolewać po szklance kolejną aż kasza zmięknie. Na koniec dodać przygotowane wcześniej warzywa i pokrojone w mniejsze kawałki oraz indyka. Podgrzać.
Doprawić do smaku.

Przygotowanie to około 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz