- 3 jajka, osobno białka i żółtka
- 100 g drobnego cukru
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- 100 g roztopionego i przestudzonego masła
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, łyżka po łyżce.
Dodać żółtka i ubić aż do połączenia składników. Do masy dodać mąkę i delikatnie wymieszać, na samym końcu wystudzone masło.
Dodać żółtka i ubić aż do połączenia składników. Do masy dodać mąkę i delikatnie wymieszać, na samym końcu wystudzone masło.
Ciasto podzielić na 2 równe części, do jednej z nich dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Foremki silikonowe do magdalenek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości foremki, użyłam foremki na 6 magdalenek.
Piec około 12 minut w temperaturze 200ºC aż do zarumienienia i suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz