środa, 13 maja 2015

Młoda kapusta


Sezonowość warzyw i owoców powoduje różnorodność w kuchni i powrót do tradycyjnych polskich smaków.
  • 1 młoda kapusta
  • 4 cebule białe cukrowe
  • 4 kwaśne jabłka
  • 2 kiełbaski 
  • 2 plastry boczku wędzonego
  • pęczek koperku
  • sól, cukier, woda
Kapustę drobno poszatkować. Włożyć do garnka i zalać wodą, tak by dno garnka było zakryte, posolić. Poddusić pod przykryciem.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty.
Pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni, dodać do kapusty.
Jabłka obrać ze skóry, wyciąć gniazda nasienna, pokroić w duże kawałki i dodać do całości razem z 1 łyżką cukru.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz