środa, 13 maja 2015

Muffinki z serem feta i papryką

Coś fajnego na wieczorną przekąskę dla tych co lubią ser feta i jak zawsze, największa zaleta - szybko się robi, oczywiście nie samo.
Składniki:
  • 400 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • przyprawy: 1/2 łyżeczki soli, pieprz, słodka papryka
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 125 g masła
  • 200 g sera feta
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
Paprykę pokroić w kostkę i delikatnie podsmażyć, ostudzić.
Masło roztopić, ostudzić.
Składniki suche wymieszać. Dodać jajka roztrzepane z mlekiem. Dodać masło. Połączyć z pokrojoną w kostkę serem i papryką, wszystko mieszałam widelcem.
Piec w temperaturze około 180 stopni przez 20-25 minut, do suchego patyczka.
Podawać na zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz