piątek, 8 maja 2015

Makaron z tuńczykiem

Kolejna wariacja na temat... makaronu. 
Ciągle szukam najbardziej mi smakującej wariacji z tuńczykiem. Jestem już blisko...

Składniki:
  • makaron kokardki
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 szklanki śmietany 30 %
  • parmezan
  • sól, pieprz biały i czarny
Makaron ugotować.
Na oleju podsmażyć delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kapary i tuńczyka odsączonego, chwilę podgrzać. Zdjąć z ognia.
Śmietanę wymieszać z parmezanem i dodać do pozostałych składników sosu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Ot, cała filozofia w około pół godziny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz