- 200 g margaryny
- 200 g gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 1 i 1/3 szklanki brązowego
- 135 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 kg twarogu sernikowego zmielonego
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 5 jajek
- 300 g dyni startej na małych oczkach
- 80 ml śmietanki kremówki 36%
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (bez termoobiegu).
Do dużej miski włożyć zmielony ser, dodać cukier, mąkę, cynamon, wanilię i zmiksować. Dodawać po jednym jajku aż do połączenia się składników. Dodać startą dynię i zmiksować na gładką masę. Dodać śmietanę.
Delikatnie wyłożyć masę serową na spód brownie i wstawić do piekarnika.
Piec przez 15 minut. Zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez 90 minut.
Ostudzić. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz