piątek, 8 maja 2015

Roladki z kurczaka ze śliwką suszoną




Pierś z kurczaka trochę inaczej... Szybki obiad. Przygotowanie i upieczenie to około pół godziny pracy, w tym 5 minut naszej a resztę wykona za nas piekarnik.
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • śliwki suszone (może być również żurawina)
  • sól, pieprz
  • odrobina masła
Z piersi należy wykroić kotlety. Z dwóch wyszło mi 8 małych roladek. Filety dosyć cienko rozbić. Obsypać z obu stron solą i pieprzem. Włożyć śliwki suszone i zawinąć. Roladkę zawinąć w plaster szynki.

Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym z odrobiną masła lub margaryny.
Wstawić do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 stopni aż się zarumienią.

Podawać z sałatką i obiad gotowy... Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz