poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Curry z ryżem



  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • opakowanie mrożonej fasolki
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • sól, pieprz, olej,  ryż
Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć, odstawić na pół godziny. 
Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone ząbki czosnku. Jak cebula się zeszkli dodać pokrojoną drobno paprykę, łyżkę pasty curry i zalać mlekiem kokosowym (ważne, by było z puszki, bo jest gęste, w kartonikach to tylko napoje kokosowe).
Po 10-15 minutach dodać opakowanie mrożonej fasolki, podgrzać przez ok. 5 minut.
Podawać z ryżem.
Smacznego!.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz