wtorek, 14 października 2014

Kotlety mielone z kaszą jaglaną na tagliatelle z warzyw

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • 1 marchew
  • 1 cukinia
Szklankę kaszy ugotować w 2 szklankach wody aż wchłonie całą wodę, ostudzić. Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Kaszę i cebulę wymieszać z mięsem. Dodać jajko oraz przyprawy do smaku. Uformować małe kotleciki, obsypać delikatnie mąką i obsmażyć na złoty kolor.
W osolonej wodzie ugotować przez 2-3 minut obraną marchew oraz cukinię, ostudzić. Pokroić w cienkie paski lub jak zrobiłam to ja, wycinać paski obieraczką do warzyw.
Jako dodatek można zrobić sos pomidorowy: zagotować pomidory z puszki z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi aż wyparuje sok.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz