piątek, 8 maja 2015

Tarta z owocami i mascarpone


Niekwestionowany hit zeszłego lata w tegorocznej odsłonie.

Składniki:
  • gotowe kruche ciasto waniliowe
  • 2 serki mascarpone
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 śmietana 36 %
  • owoce: maliny, jeżyny, borówki i liście mięty dla ozdoby
 

Gotowe francuskie ciasto kruche waniliowe upiec zgodnie z opisem na opakowaniu. Jest już rozwałkowane w kształcie koła. Kładziemy na wysmarowaną masłem tortownicę i nakłuwamy widelcem, by podczas pieczenie się nie wybrzuszyło. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 15 minut.  

Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy ubitą śmietanę. Wykładamy na wystudzone ciasto. Na wierzch kładziemy owoce.

Wybór owoców dowolny :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz