piątek, 8 maja 2015

Zupa krem z ciecierzycy


 

Czasami może się wydawać, że wszystkie zupy kremy podobnie smakują. Ale to nieprawda. Prędzej wyglądają podobnie ale smak jest różny. Polecam kolejny.

Składniki:
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 puszki ciecierzycy
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • jogurt naturalny gęsty
Odsączoną ciecierzycę, marchew, pietruszkę, seler i por ugotować do miękkości w 1 litrze bulionu. W połowie gotowania dodać pokrojony drobno czosnek. Po ugotowaniu zmiksować blenderem. Dodać do smaku sól i pieprz. Serwować z łyżką gęstego jogurtu lub jak ktoś woli śmietany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz