Przepyszny obiad i przekąska...
- kuskus
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cukinia
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, papryka w proszku
- olej (ja używam z pestek winogron oraz z chilli)
Na oleju podsmażyć mięso aż się zrumieni i odłożyć do miski.
Teraz po kolei smażyć cebulę z czosnkiem (około 2 minut), dodać cukinię, kiedy zmięknie dodać paprykę. Nie smażyć zbyt długo, by zostały al dente.
Na koniec dodać mięso, by się podgrzało.
Posolić do smaku.
Kuskus zalać wrzątkiem aby woda zakryła kaszę o pół centymetra. Zostawić na 5 minut i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz