- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 opakowania sera pleśniowego camembert (po 125 g)
- 2 kulki mozzarelli (po 125 g)
- 4 pomidory
- 1/2 cebuli
- rukola
- oliwa z oliwek, sól, pieprz
- 100 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
- 4 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
- 1/2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 świeży pomidor, obrany ze skóry, bez nasion i soku - sam miąższ
- 30 g parmezanu
- 30 g orzechów nerkowca
- 1/2 szklanki listków bazylii
- sól i pieprz
Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Na dużej blaszce ułożyć zamrożone ciasto francuskie, nakłuć widelcem i piec przez około 15 minut. W czasie pieczenia można nakłuwać ciasto w miejscach, które nam się "niebezpiecznie" unoszą.
Pesto rozsmarować na upieczonym cieście, ułożyć plasterki sera camembert, mozzarelli, posolić i popieprzyć. Kolejna warstwa to pomidory, cebula, sól i pieprz, skropić oliwą z oliwek.
Wstawić do piekarnika na około 7 minut aż ser się roztopi. Posypać rukolą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz