- 250 g kruchych ciastek zwykłych
- 150 g masła
- 1,6 litra jogurtu naturalnego
- ½ szklanki cukru pudru
- 4 opakowania galaretki cytrynowej
- 2 opakowania galaretki malinowej
W tym czasie jogurt zmiksować z cukrem pudrem.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać, schłodzić i dodać do jogurtu.
Masę jogurtową wylać na schłodzone ciastka i zostawić do zastygnięcia w lodówce na około 3-4 godziny.
Galaretki czerwone rozpuścić w 800 ml wrzącej wody. Ostudzić i chłodne, a nawet już delikatnie tężejące wylać na masę jogurtową. Zostawiam do zastygnięcia.
Niech nikogo nie zdziwią ilości wody, w której rozpuszczamy galaretki. Tak ma być. Trzymamy się tego, by deser się należycie ściął i był smaczny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz