Zielone naleśniki z farszem z ricotty i szpinaku, które należy zrobić tak:
- naleśniki: do tradycyjnego ciasta naleśnikowego dodaję trochę szpinaku, by zazielenić danie (mąka, jajko, szczypta soli, mleko)
- farsz: opakowanie mrożonego szpinaku odparowuję i po ostygnięciu
mieszam z serkiem ricotta (opakowanie to 250 g), do tego dokładam ze 3 łyżki parmezanu oraz sól, pieprz i czosnek do smaku
- połączenie obu powyższych: smażę cienkie i w miarę duże naleśniki a potem zawijam z farszem
Nie muszę mówić, że szarlotka z lodami waniliowymi na ciepło smakuje najlepiej, bo wszyscy to wiedzą. Ugruntowałyśmy sobie tę wiedzę zjadając z lodami takimi jakie były w domu i też smakowało.
Palce lizać, uwielbiam Twoje wypieki :)
OdpowiedzUsuń