W moim wykonaniu jest ogromną bombą kaloryczną i wymieszaniem dwóch przepisów. Więc jeśli ktoś chce się pocieszyć, to oczywiście polecam, a po zjedzeniu takiego kawałka depresja kaloryczna jak znalazł.
- 500 g serka mascarpone
- 6 łyżek kawy zmielonej
- 6 łyżek likieru amaretto
- 6 żółtek
- 4 białka
- 6 łyżek cukru
- kakao
- nutella
- biszkopty
- kawę zalać wrzątkiem, ostudzić, dodać likier amaretto
- żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z serkiem mascarpone
- w naczyniu ułożyć warstwę biszkoptów umoczonych w kawie z likierem
- nałożyć połowę masy
- kolejna warstwa biszkoptów
- do drugiej części masy dodać ze 2-3 łyżek nutelli i wymieszać i wyłożyć na biszkopty
- posypać kakao, ja używam rozpuszczalnego, ale można tradycyjnym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz